Wil jij thuis duurzame energie opwekken met bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp? Dan kun je daarvoor subsidie aanvragen.

De overheid heeft de voorwaarden bekend gemaakt voor de Regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Hiermee kunnen burgers en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels en biomassainstallaties.

Voor een zonneboiler kan een huishouden gemiddeld een subsidie van € 650 aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler. Voor een warmtepomp geldt een subsidiebedrag van maximaal € 1500, afhankelijk van het type warmtepomp. Voor een pelletkachel kan € 500 subsidie worden aangevraagd. Bij pelletkachels met een vermogen boven de 10 kilowatt komt er voor iedere extra kilowatt nog € 50 aan subsidie bovenop.

Je kan (als particulier of als ondernemer) tot en met 31 december 2016 17.00 uur een aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). De RvO behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Er is 70 miljoen beschikbaar voor 2016. Is het subsidiebudget op voor het jaar om is, dan ontvang je een brief waarin  staat dat de subsidie niet wordt uitgekeerd vanwege uitputting van het budget. Je kunt dan opnieuw een aanvraag indienen en aanspraak maken op het budget van het opvolgende jaar, indien er voor dat jaar budget is.

Meer