Op 3 februari spreekt de Tweede Kamer over de toekomst van ons voedselsysteem. Milieudefensie start daarom met een petitie om Martijn van Dam, staatssecretaris landbouw, op te roepen een eind te maken aan de import van foute soja.

Nu in Parijs een nieuw klimaatverdrag is getekend, ligt er een grote uitdaging. Want om klimaatverandering te stoppen moet het voedselsysteem veranderen. In Zuid-Amerika wordt op grote schaal oerwoud gekapt en in brand gestoken om plaats te maken voor de teelt van soja voor ons veevoer. En dat terwijl wij ons veevoer prima zelf kunnen verbouwen. Nederland is na China de grootste importeur (en verhandelaar) van deze soja en heeft daarmee een grote verantwoordelijkheid.

Op 3 februari spreekt de Tweede Kamer over de toekomst van ons voedselsysteem. Het kabinet erkent het belang van regionale landbouw, maar daden blijven achter. De overheid moet met een concreet plan komen waarin doelen worden gesteld voor de omslag van importsoja naar regionaal veevoer en vermindering van vleesconsumptie. Milieudefensie start daarom met een petitie om Martijn van Dam op te roepen een eind te maken aan de import van foute soja.

Ook de petitie ondertekenen?
Ga naar ‘Stop ontbossing voor ons voedsel’ en laat Martijn van Dam weten dat we in februari willen horen hoe Nederland tot een importstop komt.