Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voorhun hond of kat. Ouderen willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg.Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij!Stichting OOPOEH doet dat. Een prachtig initiatief dat bijna 5 jaar zeer succesvol is. 55-Plussers die interesse hebben kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikt oppasdier in de buurt.

Een oppasdier is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging enn sociale contacten. Stichting OOPPOEH Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier – is in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om huisdieren en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. Ze begon klein, maar al snel was er veel belangstelling: “ouderen die jarenlang een huisdier hebben gehad willen vaak niet meer aan een nieuw huisdier beginnen, maar missen het gezelschap wel.
In Arnhem is de stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een huisdier zouden willen. Ook baasjes op zoek naar een oppas voor hun huisdier kunnen zicch aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen met 020-7853745.