De wekker. Tijd om op te staan. Wat is het eerste wegwerpartikel dat je aanraakt? Je kunt eenvoudig stap voor stap je dagelijkse routine verduurzamen!

Eerst koffie! Of thee

Kom jij niet op gang zonder koffie? Of heb je liever een flinke kop thee na het wakker worden. Dat gaan wij je niet verbieden. We vonden via Milieu Centraal wel handige tips om je koffietje duurza(a)m(er) te drinken. Minder weggooien en minder wegwerp. Drink je liever thee? Maak je thee bijvoorbeeld met een thee-ei. En koop geen zakjes meer die gemaakt zijn van (delen) plastic.

Thee of koffie over? Dat gaat natuurlijk mee in een thermosbeker- of fles als je de deur uit gaat! Als je thuis werkt is dat ook een prima optie. Zonde om het koud te laten worden!

De badkamer in

Nu wordt het tijd om de badkamer in te gaan. Poets jij je tanden nog met een plastic borstel? Denk als het tijd is voor vervanging dan eens aan een bamboe-tandenborstel. Voor je overige verzorging zijn ook groene alternatieven beschikbaar. In dit artikel met tips voor plastic vermindering gaven we bij tip 2 al wat voorbeelden.

Ontbijt en lunch

Natuurlijk neem jij al lang geen boterhamzakjes mee naar je werk. Toch?! Er zijn genoeg alternatieven. Bijvoorbeeld bij De Groene Vos. Drinken gaat mee, je eten in een herbruikbare lunchtrommel- of andere duurzame verpakking. Zo’n fancy lunchbox levert altijd commentaar op. Onze afwijkende broodzakjes- en trommeltjes hebben al verschillende collega’s overtuigd om ook minder wegwerpplastic te gebruiken om hun boterhammen of salades in te vervoeren. Of je nu overdag of ‘s avonds werkt, pas de inhoud aan en kies een fijne verpakking die werkt voor jou.

Hoe reis je naar je werk?

Hier staan we niet te lang bij stil. Want iedereen weet: OV is beter dan auto. Fiets is beter dan welk vervoermiddel dan ook. Maar het moet wel kunnen natuurlijk. Carpoolen met collega’s is ook soms een oplossing. Bespaart ook! Heb je niet dagelijks een auto nodig? Dan is een deelauto misschien iets voor je.

Wat doe je in je vrije tijd?

De werkdag zit erop. En nu? Tijd om boodschappen te doen (natuurlijk met zo weinig mogelijk plastic verpakkingen) en te eten (liever uit eten? Wij hebben wel wat tips!) En hopelijk houd je tijd over om iets leuks te doen. Via onze Bloei! Agenda weet je precies wat er in Arnhem te doen is op gebied van duurzaamheid. Er zit vast een leuke activiteit voor je tussen.

Welterusten!

Kleine stapjes door de dag heen kunnen je dagelijkse routine helpen verduurzamen. Eenmaal terug in de slaapkamer zijn er zelfs nog opties. Bekijk bijvoorbeeld deze tips voor een duurzame slaapkamer. Heb je dan nergens rust?! Zeker wel. Het hoeft niet allemaal tegelijk en niet in 1 keer. Ook goed gebruiken wat je hebt is duurzaam. Maar moet je iets vervangen? Kies dan een duurzaam alternatief.

Wat wordt jouw volgende stap?

Fijne dag!

tekst: Eline