Van maandag 26 juni tot en met zondag 2 juli, dagelijks van 12.00 – 17.00 uur, vindt in de zuidelijke binnenstad van Arnhem een bijzonder project plaats: Het Stadslint. Hier maakt een tijdelijk naaiatelier de aankleding van de hekken voor de aanleg van de Jansbeek.

De kale bouwhekken zijn een fantastische kans om de stad aan te kleden en deze tijdelijke situatie een stukje aangenamer te maken. Door op deze plek met een groep mensen samen te werken wordt een moment gecreëerd, buiten op straat, waar mensen elkaar ontmoeten en werken aan een groot stadslint. Hierbij gaat het om een positieve blik op de toekomst. Jouw bijdrage is hard nodig, zowel in woord als in daad: je kunt namelijk deelnemen aan de crowdfunding voor dit project. Doe jij ook mee? Dan maken we van het Stadslint een succes!

Het project is voor iedereen: nieuwe en oude Arnhemmers, buurtbewoners en ondernemers, iedereen is welkom om mee te doen. Aan passanten wordt de vraag gesteld: Wat wil jij nooit kwijtraken? Om ze van daaruit hun eigen verhaal te laten vertellen. De woorden komen gebatikt terug op het doek en vormen hiermee een groot stadslint van antwoorden. Voor het project wordt gebruik gemaakt van gerecycled katoen, en oude bloezen krijgen hiermee een nieuwe bestemming. Er zal circa 70 meter doek gemaakt worden. Het doel is om ervoor te zorgen dat de bouwhekken er in de aankomende tijd prachtig uit komen te zien. En de tijdelijke situatie voor iedereen wat aangenamer te maken.

Het Stadslint is een initiatief van Franciska Slaager (social-ontwerper), Willem Jakobs (realisator) en Sabine van Boven (theatermaker).

Het project komt tot stand dankzij de hulp van vrijwilligers, Arnhem6811, AZC Elderhoeve, Dudok Arnhem, basisschool De Binnenstad, Gemeente Arnhem, Mirte Engelhard Atelier, Naaiatelier AZC Elderhoeve, Poelmans Reesink landschapsarchitectenbureau, de Schaar & Modevakschool Arnhem en 2Switch recycling.

Crowdfunding kan via http://www.voordekunst.nl/projecten/5927-het-stadslint