Op zaterdag 6 juni en zondag 7 juni 2015 vindt de derde landelijke Dag van de Stadslandbouw plaats. Ook in Arnhem kun je kennismaken met de diverse stadslandbouw-initiatieven die onze stad te bieden heeft.

Zaterdag

Op zaterdag is er om 11.30 uur een picknick rondom het Feestaardvarken bij Rozet. Aanmelden en picknickmand bestellen via info@puurland.nl.

Bij ‘Bodem Beleven in Rozet’ zijn gelijktijdig op zaterdag twaalf tot vijftien Gelderse bodemsoorten te voelen, te ruiken en wellicht ook te proeven.

Zaterdagavond is er om 20.00 uur een VPRO Tegenlicht Meet Up bijeenkomst in Showroom over de toekomst van ons voedsel. Eerst samen kijken naar de documentaire. Daarna discussie o.l.v. Edwin Verdurmen van CASA Arnhem. Adres Showroom: Kleine Oord 177. Toegang gratis.

Zondag

Zondag is het Open Tuinen Dag! Pak de fiets en bezoek de verschillende wijktuinen, stadstuinen, schooltuinen, zorgboerderijen die allemaal aan het kweken zijn. Een mooie manier om de bewustwording over ons voedsel en waar het vandaan komt te vergroten. De kaart kun je hier downloaden, en ook via de websites van www.casa-arnhem.nl of www.natuurcentrumarnhem.nl

Neem een kijkje bij de biologische tuinbouwvereniging Elderveld. Volg een mini-moestuin cursus op Hoeve Klein Mariëndaal.

Maak kennis met het stadslandbouwproject Mooieweg in Rijkerswoerd. De Zelfoogsttuin in Schuytgraaf. Of bezoek een buurtmoestuin in je eigen wijk zoals bijvoorbeeld in Vredenburg, Schuytgraaf, of Geitenkamp.

Schooltuin Sterrenkring en Heijenoordschool met moestuintjes, de tuin bij de Wereldkeuken en  Roofgarden