Eind mei 2014 startte Stadslandbouw Mooieweg op het terrein van Presikhaaf Bedrijven. Van de oogst komt 50% ten goede aan de Voedselbank, en 50% aan de vrijwilligers. In 2014 ontving Tom de Koning de 2e prijs van het Groene Lintje.

Deelnemers uit de omliggende wijken bewerken, planten, en oogsten op het terrein. Zij bepalen zelf wat en hoe er verbouwd wordt, wel op biologische basis. Het is een gemeenschappelijk project, er is geen ruimte voor individuele tuinen. Vanuit het Natuurcentrum/ de Korenmaat krijgt de Mooieweg zowel landbouwkundige als materiële ondersteuning. Mooieweg wordt bij het werk ondersteund door Presikhaaf Bedrijven en de Zorgtuin door begeleide projecten voor dagbesteding.

Meedoen?

Heb je interesse om mee te doen? Je kunt zelf bepalen aan welke activiteiten of taken je deelneemt en hoeveel tijd je daaraan kunt bijdragen. Dat kan dus voor iedereen verschillend zijn. Naast zaaien, wieden en oogsten is er ook organisatorisch werk te doen.

Contact

Wil je meedoen of  meer informatie, mail naar tuinmaat@gmail.com. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de voorzitter van de Tuinmaat; Tom de Koning, 06-14929226.
facebook:https://www.facebook.com/pages/Stadslandbouw-Mooieweg/732322646791242
website Mooieweg

locatie: Mooieweg 17

Filmpje

Kijk dit filmpje voor een korte impressie van Mooieweg.