Hoogtepunten van de afgelopen twee maanden:

  • Ons huurcontract is verlengd tot eind 2023!
  • Een verregende, maar toch nog redelijk bezochte open dag op 30 september
  • Wethouder Ine van Burgstede presenteerde op 25-09 bij ons de nieuwe gemeentelijke visie Stadslandbouw
  • Crowdfunding project Entree overtrof  de verwachting met een opbrengst van 6190 euro
  • Circa 70 aanwezigen bij de opening van de nieuwe entree op 4 november, zie foto
  • November: Bewonersplatform subsidieert 2 bankjes in het project
  • Opbrengst Voedselbank breekt alle records

Terrein en crowdfunding

Heel blij zijn we dat we ons huurcontract voor de grond is verlengd met maar liefst zes jaar, met hulp van de gemeente Arnhem. Dat betekent dat we vooruit kunnen kijken. Dat besluit vormde ook het startpunt om ons terrein grondig aan te pakken. Eind september startten we met de crowdfunding voor een nieuwe inrichting van de entree. Met alle steun van onze vrijwilligers en supporters lukte het om genoeg geld op te halen (zelfs 120% van het doelbedrag!) en in drie zaterdagen de kale entree om te toveren in een stadsoase. Compleet met struinveldje, vijver en permacultuur-tuin. Het verwaarloosde hekwerk is vervangen door een natuurlijke omheining. Zelfs nu er nog geen gras, bloemen en planten zijn heeft het terrein al een groene en uitnodigende uitstraling. De crowdfunding heeft ons veel publiciteit, steun en energie opgeleverd. We zijn erg blij met het resultaat. Bij de opening op 4 november waren 70 belangstellenden aanwezig. Hierboven een foto, meer foto´s op onze facebook-pagina.

Bij groen licht van het Oranjefonds starten we met de volgende fase van de inrichting van het terrein. We gaan dan aan de slag met vernieuwing van de kruidentuin, hemelwateropvang en een besproeingssysteem.

Winterwerk

De afgelopen weken hebben we de koude bak ingericht voor de teelt van witlof en de tunnelkas omgebouwd van tomatenkas naar teelt van winterkasgroente zoals sla, rucola, raapsteel, spinazie enz. Daarnaast werken we deze winter weer met een klussenlijst waar we de werkochtenden aan besteden. Daarop prijken zaken als de composthopen, fruitvakken, een overdekking van het aardbeienveld en een heuse pergola voor de keet. Natuurlijk zijn er ook in en rond de keet nog allerlei  zaken aan te pakken. De werkochtenden blijven op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag maar wel van 10.00 tot 12.00.

Opbrengst voedselbank

We hadden een bijzonder goed oogstjaar.  U vindt dat terug in de bijlage over de opbrengst voor de Voedselbank. Volgend jaar pakken we een aantal zaken nog beter aan dus dat belooft wat.

zie www.stadslandbouwmooieweg.nl