Spijkerlab is een laboratorium op straat. In een festivalweekend wordt door bewoners, bedrijven, betrokkenen en beleidsmakers geëxperimenteerd met ideeën over de openbare ruimte. Allerhande ideeën voor een andere inrichting van de openbare en private ruimte kunnen in het Spijkerlab festivalweekend gestalte krijgen. Het experiment staat voorop. Van wild tot geniaal, kleinschalig, grootschalig.

ideeen uitvoeren

Ontwerp een meubel, apparaat, een “barba-pappa”, spijker-ding, object, follie of element dat een bijdrage levert aan een van de thema’s (of liever nog: aan alle thema’s tegelijk!). Dit kan dus van alles zijn: een waterreservoir om regenwater op te slaan, een geveltuin- element, een idee om straatverlichting op te hangen, een parkeerplaats of verkeersdrempel die water absorbeert, aankleding voor blinde etalageruiten en ga zo maar door. De voorstellen moeten uiteraard een toegevoegde waarde hebben voor de openbare ruimte of de private ruimte of juist op het grensvlak van die twee. Het idee mag zowel futuristisch zijn of direct uitvoerbaar.

Spijkerlab is een Stadslab in het Spijkerkwartier. Naar aanleiding van een open oproep van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie heeft de werkgroep openbare ruimte van het Spijkerkwartier onze wijk voorgedragen om hier aan mee te doen. Onze aanmelding is gebaseerd op vijf actuele thema’s zoals waterbeheersing en stadsecologie. Op het pleintje op de kruising van de Singelstraat, Dijkstraat en Rietgrachtstraat wordt 4 dagen lang een stukje openbare weg afgezet: het laboratorium. Het experiment staat centraal, evenals de ideëen van de bewoners van het Spijkerkwartier. Dus ook als je in de Hertogstraat of in de Spoorhoek of in het Statenkwartier woont ben je ook welkom om je ideeën aan te dragen. In het magazine lees je op welke manieren je dat kan doen.

Op welke manieren kun je meedoen?

Je kunt meedoen met de workshops
Je kunt meedoen met de prijsvraag.
Je kunt meedoen door naar de lezing te komen of naar de film te kijken
Je kunt ook gewoon komen kijken. Er is een foodtruck op locatie voor een hapje of drankje.

22,23,24 juni in de Rietgrachtstraat

https://spijkerlab.nl/
https://spijkerlab.nl/downloads/Spijkerlab-magazine.pdf