Sonsbeek is ongetwijfeld het bekendste park van Arnhem, op slechts vijf minuten lopen vanaf het NS-station en de binnenstad. In het bezoekerscentrum kun je terecht voor koffie of thee met wat lekkers erbij. In de winkel zijn biologische meelproducten te koop.

Door de Sint-Jansbeek is het Sonsbeekpark verbonden met het Arnhemse stadspark Zypendaal. Aan de oevers van de beek, ook wel Molenbeek genoemd, stond eeuwenlang een tiental waterradmolens. Daar zijn er nu nog twee van over, waaronder de monumentale Witte Watermolen die nog steeds in bedrijf is.

Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Sonsbeek is het ideale uitgangspunt voor wandelingen door de Arnhemse stadsparken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem. Over deze maar ook over de andere parken en natuurgebieden in Arnhem vind je bij de infobalie alle informatie. Het bezoekerscentrum is bovendien een heerlijke plek voor een kop koffie of thee, met iets lekkers. En na een verfrissende wandeling is er een wijntje of (duurzaam) biertje om jezelf mee te belonen. Het bezoekerscentrum is gevestigd in de voormalige 18e eeuwse molenschuur bij de Witte Watermolen aan de rand van het park.

Biologische meelproducten

In de winkel van het bezoekerscentrum zijn biologische meelproducten uit de naastgelegen Witte Watermolen te koop, naast bakbenodigdheden, cadeauartikelen en boeken en kaarten over de natuur in en om Arnhem.

Activiteiten

Het bezoekerscentrum organiseert tentoonstellingen, wandelingen (elke zondag) en diverse andere activiteiten voor volwassenen en kinderen.
Op dinsdag t/m vrijdag is de Witte Watermolen in bedrijf te bezichtigen.

Kijk voor meer informatie over het park Sonsbeek en de activiteiten in het park op www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl