Verspreid door Het Nationale Park De Hoge Veluwe staan tientallen wildcamera’s die continu foto’s nemen van het wild dat voorbij loopt. Deze foto’s zijn belangrijk voor onderzoek naar bijvoorbeeld het gedrag, het aantal en de verspreiding van de dieren in het Park. Samen maken de camera’s meer dan een miljoen foto’s per jaar. Om al deze foto’s te bekijken en te weten welke dieren erop staan, is uw hulp hard nodig!

Het mooie van Snapshot is: iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit of u weinig van flora en fauna afweet, of nog nooit in het Park bent geweest. De website Snapshot helpt je om de dieren op foto’s op de juiste wijze te identificeren. En komt u er niet uit, dan is er de mogelijkheid vragen te stellen aan wildexperts en andere vrijwilligers.

Identificeer de dieren op de foto’s en help mee met belangrijk onderzoek.

Er zijn al meer dan een miljoen waarnemingen gedaan door deelnemers aan Snapshot Hoge Veluwe. Een prachtig resultaat in een half jaar tijd, maar wat ons betreft is dit slechts het begin. Want voor het onderzoek dat het Park uitvoert, in samenwerking met Wageningen University & Research, is het van groot belang dat natuurliefhebbers in Nederland, maar ook daarbuiten, ons blijven helpen. Nuttig dus, maar ook leuk om te doen en je leert er ook nog eens van!

bron: website Snapshot