Zondag 25 september 2016 organiseert Slow Food Rijnzoet in het stadspark Coehoorn het jaarlijkse Smaakfestijn. Onder de noemer ‘Lekker, Puur en Eerlijk’ zijn er dit jaar weer lezingen, workshops, proeverijen en een markt met lokale producten.

Een culinair historica vertelt over koken in de gouden eeuw; een stadsboer praat over de kortste weg van boer naar bord; een kruidenvrouw deelt haar kennis met het publiek. Verder zijn er workshops kinderkoken en broodbakken. Ook zijn er proeverijen: van Alsfelder speltbier tot zout met Romeinse kruiden en alles wat daar tussen zit aan zuur, zout, bitter en zoet.

Laat je inspireren door de ambachtelijke streekproducten en de verhalen van vakmensen met een missie, geniet van het Coehoornpark, een stukje levende natuur in het centrum van Arnhem, of blaas uit op een strobaal met een hapje en een drankje.

Praktisch
Stadspark Coehoorn, hoek Nieuwe Plein & Coehoornstraat in Arnhem
25 september 2016 van 11.00 tot 18.00 uur
De entree bedraagt €3, voor kinderen vanaf 4 jaar €1,-

Voor meer informatie zie www.smaakfestijn.nl

Over Slow Food Rijnzoet
Slow Food werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. De beweging streeft naar smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd. Maar de betrokkenheid van Slow Food reikt veel verder. De leden van Slow Food houden niet alleen van ambachtelijke producten van uitstekende kwaliteit maar zijn tegelijkertijd geïnteresseerd in de herkomst ervan, in de productiewijze, de economische en politieke context. Slow Food pleit voor behoud van authentieke soorten en rassen en biodiversiteit. Binnen Slow Food vinden kleinschalige producenten en smaakbewuste, kritische consumenten elkaar. De beweging telt inmiddels ruim 100.000 leden in 150 landen en is uitgegroeid tot een wereldwijd actief netwerk.

Slow Food Rijnzoet is de lokale Slow Food-vereniging voor Arnhem, Wageningen, Nijmegen en omstreken. Slow Food Rijnzoet organiseert onder regelmatig kookworkshops, diners, proeverijen en excursies voor haar leden. Het jaarlijkse hoogtepunt is de organisatie van het Smaakfestijn met proeverijen, lezingen, workshops en een markt met lokale producenten.