Slim Opgewekt bestaat 5 jaar! In die 5 jaar hebben ze 143 locaties en 1800 huishoudens voorzien van stroom ! Door de verduurzaming van inmiddels al meer dan 70 scholen, bespaarden we totaal al ruim 6 miljoen kWh grijze stroom! Dat willen ze niet ongemerkt laten.

Tijdens het Energycafé in CASA overhandigden Slim Opgewekt het kado dat ze aan de stad Arnhem willen geven. Slim Opgewekt wenst Arnhem een duurzame toekomst toe. Daarvoor geven ze een drijvend systeem kado aan Arnhem. De opgewekte energie komt ten bate van een maatschappelijk doel! Bedankt, Slim Opgewekt!

fotograaf: Barbara Kerkhof

Green Guerilla overvalt Candea college
4 oktober 2017

Een groene gorilla gevolgd door een groep mensen stormde afgelopen ochtend beide locaties van het Candea College in Duiven binnen. Met vette beats en gave stunts marcheerde de Green Guerilla verzetsbeweging door de school en dirigeerde iedereen met een megafoon naar de aula. Daar plaatsten de strijders de directeur op het podium; er volgde een heftige ondervraging over duurzaamheid op school. Want hoe duurzaam zijn ze eigenlijk bij het Candea en geven ze wel het goede voorbeeld?

Aanleiding voor deze actie is de verduurzaming van 12 middelbare scholen van stichting Quadraam. Naast de installatie van zonnepanelen, ontwikkelde Slim Opgewekt een bewustwordingscampagne voor de leerlingen en riep verzetsbeweging de Green Guerilla in het leven. De komende weken volgen meer duurzame overvallen bij scholen van Quadraam en start de duurzame revolutie. Als onderdeel van de revolutie vinden er dit schooljaar diverse ludieke en educatieve acties plaats. Zo zal de Green Guerilla leerlingen via propaganda video’s activeren zich aan te sluiten bij de duurzame verzetsbeweging. Op die manier strijden we samen voor een duurzame toekomst! Volg de acties via Instagram: thegreenguerilla #groeneaap.

Green-Guerilla-neemt-Candea_1