Seepje is een 100% plantaardig en fairtrade wasmiddel uit Nepal. De schillen van de Nepalese Sapindus mukorossi-vrucht staan bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep af.

De mukorossi-vruchten groeien in overvloed aan de Sapindusbomen in Nepal. De schillen worden in het wild geoogst. De bomen werden voorheen alleen maar als brandhout gebruikt, maar nu er vraag is naar de schillen van de vruchten, dienen de bomen een beter doel. Op die manier draagt Seepje ook bij aan natuurbehoud in Nepal.

Eerlijke lonen

Seepje handelt met zorg voor het welzijn van de Nepalese schillenboer en zijn werknemers. Dit doen ze op basis van de fairtrade principes. Zo zorgt Seepje voor eerlijke lonen en structurele verbetering in de werk- en leefomstandigheden.

De Seepje schillen worden ingepakt door cliënten van Siza, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Met speciaal ontwikkelde apparatuur winnen zij ook het extract vanuit de in Nepal verpoederde Seepje schillen. Dit extract vormt de basis (70%) voor de vloeibare Seepjes.

De Seepje-producten zijn onder andere te koop bij WAAR, Ekoplaza en De Wereldwinkel.
Kijk voor meer informatie over Seepje op www.seepje.nl