Bovenop de Arnhemse daken groeit en bloeit van alles! Het Arnhemse groendakbedrijf Meer Groene Daken legde samen met enthousiaste groendakpioniers vele nieuwe Sedumdaken. Het leggen ging voortvarend. Sinds deze zomer is Arnhem een oppervlak aan Sedumdaken rijker ter grootte van een voetbalveld (!) Dat heeft vele voordelen.

Mooier

Een beplant dak is mooier dan een zwart kaal dak. Het natuurlijke karakter biedt een aangename afwisseling in stenige steden. Volgens verschillende studies heeft groen een ontspannend psychologisch effect, helpt het om de bloeddruk te verlagen en verlaagt de hartslag. Groen maakt gelukkig!

Goede waterabsorptie

Het groene dak werkt als een spons en zorgt voor een vertraging van de afvoer van regenwater. Het waterbufferende vermogen is maar liefst 31 liter per m2. De riolering wordt hierdoor bij piekbuien in de zomer tot wel 70% minder belast.

Koeler

Begroeide daken zijn één van de meest effectieve manieren tegen klimaatverandering en hittegolven. Dankzij de hoge wateropname draagt het groene dak bij aan een langdurig koel effect. Want wordt een traditioneel dak in de zomer makkelijk 70 graden heet, een groen dak wordt niet warmer dan 30 graden!

Goed om te weten, buiten hittegolven om kan een Sedumdak het hele jaar door gelegd worden. Zo komen er steeds meer tevreden groendakeigenaren bij. Voor deze eigenaar alle reden voor een borrel:

website meer groene daken