Basisschool ’t Panorama, gelegen aan de Mesdaglaan 70 in Arnhem, heeft aan de voorzijde van de school een moestuin. In die tuin wordt van alles verbouwd, zoals sla, bietjes, peultjes, frambozen, bramen, munt, thijm etc.

Zo leren kinderen hoe allerlei soorten groente en fruit groeien, van zaad en stekje tot plant. Ze leren hoe “fritesplanten” eruit zien en ervaren dat het heel wat tijd en zorg kost voordat je eten op je bord ligt. De oogst wordt natuurlijk geproefd en soms is er een tijdelijk groentewinkeltje in de klas en komen ouders bijvoorbeeld vers geplukte groente kopen bij hun eigen “groenteboertje”.

Tuinhulp gevraagd

Het enthousiasme van de kinderen om de tuin in te gaan is groot! Vind jij het leuk om met een klein groepje kinderen in de schooltuin aan de slag te gaan? In overleg wordt gekeken naar het tijdstip en de frequentie. Juist ook tijdens de vakantieperiode is men op zoek naar extra tuinhanden, zodat de tuin er ook na de zomer weer mooi bij ligt. Heb je interesse dan kun je contact opnemen met Anne-Marie Schute, telefoon 06-46048316.