Op woensdag 25 mei en 1 juni zijn er weer schaapscheerders feesten op de stadsboerderijen in Arnhem. Natuurlijk worden de schapen geschoren en is te zien hoe de hoeven traditioneel bekapt worden. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten.

Op woensdag 25 mei is het schaapscheerdersfeest op Stadsboerderij De Korenmaat, op Stadsboerderij Presikhaaf is het feest op woensdag 1 juni.

De middag staat in het teken van het scheren van de schapen en het bekappen van hun hoeven. Dat gebeurt op de stadsboerderijen nog op ambachtelijke wijze. Daarnaast kun je meedoen aan allerlei activiteiten. Kinderen gaan natuurlijk dieren knuffelen in de knuffelhoek of maken een leuke knutsel van wol. Ook kun je meedoen aan boerengolf of meerijden in de huifkar tijdens een ritje door de omgeving. Voor kaasliefhebbers is er een proeverij van schapenkaas.

Op Stadsboerderij De Korenmaat zijn ook diverse wolproducten te koop, zoals truien, mutsen, sokken, handgeverfde wol of wolknutselpakketjes.

De toegang is voor iedereen gratis, deelname aan de activiteiten kost € 3,- per persoon. Het feest duurt van 13.30 tot 16.30 uur, de kaartverkoop sluit om 16.00 uur.

Meer informatie

Iedereen is welkom op de schaapscheerdersfeesten van Natuurcentrum Arnhem.

Stadsboerderij De Korenmaat ligt in Arnhem-Zuid aan de Marius van Beeklaan 5. Stadsboerderij Presikhaaf ligt in Arnhem-Noord aan de Ruitenberglaan 4. De stadsboerderijen zijn elke dag van 08.30 uur tot 16.45 uur geopend.