Gun jij de Koepelbewoners de komende feestdagen ook wat licht en warmte? Meld je dan aan bij Diner bij de buren en onthaal enkele vluchtelingen voor een feestelijke maaltijd bij jou thuis.

Dinerbijdeburen organiseert tweewekelijks een avond waarop Arnhemmers de Koepelbewoners uitnodigen voor een warme maaltijd bij hen thuis. De ontmoeting staat hierbij centraal. Je kunt je aanmelden op een datum (of op meerdere data) als gastgezin via het inschrijfformulier op de website. Op de bewuste avond haal je jouw gasten op bij De Koepel en breng je hen ook weer terug. Tijdens het afhaalmoment staat het team van Dinerbijdeburen klaar om de gasten aan je voor te stellen en om eventuele vragen te beantwoorden.

Kerstdiner

Dinerbijdeburen organiseert op 23 december een Dinerbijdeburen Kerstspecial. Onthaal jij enkele Koepelbewoners voor een feestelijke kerstmaaltijd? Meld je dan aan via het het inschrijfformulier op de website.

Update; 23 december zit al helemaal vol. Je kunt je nog wel voor andere data opgeven via het inschrijfformulier op de website.

Eerdere diners

Dinerbijdeburen vond reeds plaats op 3 oktober, 17 oktober, 31 november,14 november en 28 november. Zowel de gasten als de gastgezinnen hebben volgens de organisatie genoten van deze avonden. Ondanks de taalbarrière heeft iedereen een manier gevonden (met google translate, met tekeningen, handen en voeten of met muziek) om de avond soepel te laten verlopen.

Enkele reacties van gastgezinnen:

  • “Voor hen even een warm bad in een gezinssituatie. Dat maakte het ook wat verdrietig vanwege de achtergelaten familie. Helemaal toen we aan het einde van de avond nog even wat Syrische muziek via Spotify opzochten. Toch overheerste de gezelligheid. Ook voor onze kinderen was het een bijzondere ervaring. De ene dag kijk je nog naar het drama op televisie en de volgende dag zit er een inwoner uit Aleppo aan tafel.”
  • “Wij hebben een enorm leuke en zinvolle avond beleefd. De “bootvluchtelingen” hebben voor ons een gezicht gekregen en wij vinden het voor herhaling vatbaar!”
  • “Mijn man en ik hebben het gezellig gehad afgelopen zaterdag. We hadden twee mannen, waarvan er één Engels sprak. We konden ons prima redden via Google. Mooi om iets over hun leven te horen en zij over die van ons. Tot een diepgaand gesprek kwam het niet, maar we vonden het prima zo. We zullen het zeker aanbevelen aan vrienden om ook eens een paar mannen uit te nodigen.”
  • “Wij vonden het erg geslaagd. De organisatie verliep soepel en goed georganiseerd! We hadden twee gasten, één kon aardig goed engels de ander iets minder, maar zij hielpen elkaar. Ze hebben ons veel foto’s laten zien van hun familie, auto en omgeving. Dat was goed. Zo hebben we over en weer wat muziek laten horen van wat wij leuk vinden en wat zij leuk vinden. Mijn dochtertje van bijna 2 had voor allebei een tekening gemaakt, dat vonden ze ontroerend.”

Over Dinerbijdeburen

Op de avond na de komst van de eerste groep vluchtelingen naar De Koepel in de Arnhemse wijk Lombok, kwamen Marieke van de Geyn en Gelske Vegter op het idee om buurtbewoners en Koepelbewoners met elkaar kennis te laten maken door een diner bij buurtbewoners thuis. Zo ontstond Dinerbijdeburen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een initiatief waar ook Arnhemmers buiten de wijk graag aan mee doen.

Meer