sabine-teamTja, en daar zit je dan met je goede gedrag. Een tijd geleden vroeg ik aan mijn mede 100-100-100 deelnemers wat ik moest doen met half opgebrande waxinelichtjes. Ik gokte dat het aluminium kuipje wel bij het PMD*-afval mocht, daar had ik gelijk in. En het kaarsvet? Afgeven bij De Groene Vos was het antwoord. En zo staan er potjes met kaarsvet te wachten.

Tot ik het naar De Groene Vos ga brengen. Maar ga ik dat ook echt doen? Daar ken ik mijzelf weer net iets te goed voor. Dus daar zit ik dan met mijn goede gedrag, met potjes vol kaarsvet. Kan ik er zelf ook kaarsen mee maken, dacht ik laatst? Vast wel. Lang leven google! Pagina’s vol instructies en video’s waar de handelingen stap voor stap worden uitgelegd zijn er op het wereldwijde web te vinden. De donkere, koude dagen zijn uitermate geschikt voor de gezellige flikkerende lichtjes van de kaarsen én om kaarsen zelf te maken. Maar dat laatste, dat moet ik nog ondervinden. Eerst maar eens kijken of ik genoeg kaarsvet heb en dan op zoek naar alle benodigdheden. Iemand nog tips voor leuke vormen om het kaarsvet in te gieten?

* plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons

Sabine de Vré – Roelofs werkt als journalist voor de Arnhemse Koerier en heeft een eigen tekstbureau met de naam AAgje. Ze houdt ons als ambassadeur van het 100-100-100 project op de hoogte van haar belevenissen. Ze wil zo goed mogelijk om gaan met afval om de schade voor de aarde zo veel mogelijk te beperken. Zodat ook komende generaties nog lang mogen genieten van al het moois wat deze aarde te bieden heeft.