Wat houd ik toch van dit seizoen! ’s Ochtends wakker worden en de vogeltjes horen fluiten in de tuin. Het zonnetje wat in de ochtend en de avond nog net niet warm genoeg is maar al wel lekker genoeg is om er ’s middags van te genieten. Planten die gaan uitlopen. En mijn moestuintje die langzamerhand uit zijn winterslaap komt.

Sabine Roelofs

Moestuintje…wij spreken hier eerder van een pluktuin (frambozen, aalbessen, pruimen, kruisbessen en aardbeien). Verderop in de tuin hebben we een kruidenstrip, ook die heeft de winter goed overleefd. Binnen ben ik al een paar weken geleden begonnen met het opkweken van wat plantjes. Als de zon er maar even is gaan de stekjes op excursie, naar buiten! Een aantal stekjes is inmiddels al verhuisd. Van het kweekbakje naar een eigen potje.

Een paar weken geleden verwelkomden we een nieuwe aanwinst in de pluktuin. Een oud raam is getransformeerd tot een kastje waar de plantjes volop kunnen groeien totdat ze groot en oud genoeg zijn om weer te verhuizen naar de volle grond. En dan begint er hopelijk snel een nieuwe fase: de oogstfase. Maar voordat het zover is, eerst veel liefde geven en er veel tegen praten!

Sabine de Vré – Roelofs heeft een eigen tekstbureau met de naam AAgje. Ze heeft meegedaan aan het 100-100-100 project en hield ons op de hoogte van haar belevenissen. Ze wil zo goed mogelijk om gaan met afval om de schade voor de aarde zo veel mogelijk te beperken. Zodat ook komende generaties nog lang mogen genieten van al het moois wat deze aarde te bieden heeft.