In de zomer is er een extra daktuin in Arnhem: Roof Garden Arnhem. Voor iedereen die van zon, muziek en ontspanning houdt is het ook deze zomer weer dè hotspot met uitzicht over de stad!
Het evenement vindt plaats van 21 juni tot en met 3 augustus op het dak van Parkeergarage Rozet aan de Langstraat.

Roof Garden Arnhem is een reizende tuin die zich verplaatst over de daken van Arnhem. Met het concept worden de betonnen daken omgetoverd tot levendige stadstuinen. Daarmee is Roof Garden Arnhem een publieke ruimte waar plaats is voor ontspanning, stadslandbouw en cultuur. De bezoekers kunnen hier genieten van een lokaal, biologisch hapje en drankje met een uniek uitzicht over de stad!

Stadslandbouw

Roof Garden Arnhem wil bezoekers laten zien dat daken geschikt zijn om meerdere functies te vervullen. Zo zijn de daken van de stad onder andere geschikt voor het verbouwen van voedsel. Het voedsel dat wordt verbouwd wordt vervolgens door lokale koks gebruikt in het bereiden van de dakhap. Ook zijn daken geschikt voor het opwekken van duurzame energie in de stad.

Lokale betrokkenheid

Roof Garden Arnhem legt verbanden tussen lokale ondernemers en initiatieven. Ook komen alle materialen en gebruikte producten uit de omgeving. Zonder de steun van alle dakmakkers zoals de vrijwilligers maar ook het Nederlands Openluchtmuseum, Bezoekerscentrum Sonsbeek, SKAR, Gemeente Arnhem, Focus Filmtheater, Sugar Hill en het Parkeerbedrijf Arnhem was het project niet op voorhand al zo’n groot succes geweest.

Roof Garden Arnhem is geopend vanaf 16 juni tot en met 21 juli tijdens de openingstijden van de beide parkeergarages. Kijk voor de exacte tijden en meer informatie op de website: http://www.roofgardenarnhem.nl