Van 2 juni t/m 2 augustus wordt het dak van de Rozet parkeergarage met hulp van meer dan honderd enthousiaste stadsbewoners en ondernemers weer omgetoverd tot een levendige stadstuin. Voor iedereen die van zon, muziek en ontspanning houdt, is Roof Garden Arnhem ook dit jaar weer dè plek om de zomer door te brengen!

Podium van hergebruikt steigermateriaal

Roof Garden pakt dit jaar extra uit met meer dak, meer programma en meer groen. Er wordt meer gebruik gemaakt van de 7e verdieping van het dak. Niet alleen om het groen meer de ruimte te geven, maar ook om plaats te maken voor een heuse podiumunit. Een geïsoleerd podium waarin muziek gemaakt wordt en films te zien zullen zijn zonder dat de buren last van lawaai hebben. Het podium wordt gebouwd van oud materiaal van de steigers van de Eusebiuskerk.

Kunst

Met de originele en enthousiaste inbreng van TAPE is er dit jaar in het programma ook meer aandacht voor experiment en beeldende kunst. Dat wordt direct zichtbaar gemaakt door een grote kunstmuur van 6 x 3 meter, die elke zaterdag door een andere kunstenaar wordt beschilderd.

Daghap

Na een drukke dag staat ook dit jaar weer elke avond de bekende dakhap klaar. Bereid door de beste Arnhemse chef-koks die met groenten van eigen dak de lekkerste maaltijden voorschotelen. Niet alleen de maaltijden zijn regionaal, ook het drankassortiment is veelal regionaal of biologisch.

Energie

Alle energie die Roof Garden Arnhem gebruikt, wordt zelf opgewekt door middel van zonnepanelen. Copernico is één van partijen die Roof Garden Arnhem daarmee helpen.

Praktische informatie

Data: 2 juni t/m 2 augustus
Openingstijden: maandag gesloten, dinsdag t/m zaterdag 11:00 – 01:00, zondag van 12:00 – 23:00
Locatie: Dak van Parkeergarage Rozet, Langstraat 10 Arnhem.
Ingang: Kleine Oord, zijde Aardvarken

Kijk voor alle informatie over het programma op www.roofgardenarnhem.nl.

Roof Garden Arnhem is een reizende tuin die zich verplaatst over de daken van Arnhem. Met het concept worden de betonnen daken omgetoverd tot levendige stadstuinen. Daarmee is Roof Garden Arnhem een publieke ruimte waar plaats is voor ontspanning, stadslandbouw en cultuur. De bezoekers kunnen hier genieten van een lokaal, biologisch hapje en drankje met een uniek uitzicht over de stad!

Stadslandbouw

Roof Garden Arnhem wil bezoekers laten zien dat daken geschikt zijn om meerdere functies te vervullen. Zo zijn de daken van de stad onder andere geschikt voor het verbouwen van voedsel. Het voedsel dat wordt verbouwd wordt vervolgens door lokale koks gebruikt in het bereiden van de dakhap. Ook zijn daken geschikt voor het opwekken van duurzame energie in de stad.

Lokale betrokkenheid

Roof Garden Arnhem legt verbanden tussen lokale ondernemers en initiatieven. Ook komen alle materialen en gebruikte producten uit de omgeving. Zonder de steun van alle dakmakkers zoals de vrijwilligers maar ook het Nederlands Openluchtmuseum, Bezoekerscentrum Sonsbeek, SKAR, Gemeente Arnhem, Focus Filmtheater, Sugar Hill en het Parkeerbedrijf Arnhem was het project niet op voorhand al zo’n groot succes geweest.

Voor het programma, kijk je voor de exacte tijden en meer informatie op de website: http://www.roofgardenarnhem.nl