BTV Elderveld houdt traditioneel met IJsheiligen een plantjesmarkt, dit jaar op zaterdag 7 mei. Gelijktijdig vindt er ook een landelijk Romeinenweek-evenement plaats en komt de Giro komt voorbij.

Rond het boerderijcomplex De Steenen Camer en de Romeinse tuin vinden vanaf 10.00 uur diverseevenementen plaats, zoals de bekende IJsheiligen-plantjesmarkt van Biologische Tuinvereniging Elderveld waar je plantjes voor de tuin of balkon kunt kopen of een mooi Moederdagcadeau.

IJsheiligen-plantjesmarkt

Op de plantjesmarkt kun je biologisch opgekweekt plantgoed kopen voor tuin of balkon, waaronder courgettes, paprikas, pepers, kruiden, sla, kool en 30(!) verschillende soorten tomaten. Verder zijn er perkplanten, sierplanten (leuk als moederdagkado) en andere (moes)tuinbenodigheden.

Romeins programma

Gelijktijdig vindt er ook een landelijk Romeinenweek-evenement plaats. De Romeinse tuin en het Castellum worden bezocht door  Romeinse soldaten en een echte Romeinse keuken. Ook rijdt er een Romeinse reiswagen met paarden waarmee je gratis een ritje kan maken. Er zijn rondleidingen door de Romeinse tuin en naar het weer gevisualiseerde Castellum Meinerswijk. Voor de jeugd zijn er Romeinse spelletjes en kinderen kunnen op de foto met echte Romeinen of met Asterix en Obelix.

Italiaanse Piazza

In het kader van de Giro d’Italia wordt er een Italiaanse Piazza, een culinair pleinfeest, georganiseerd. Op het “roze gekleurde” plein bij het Boerderijcomplex de Steenen Camer kun je genieten van Italiaanse pasta-gerechten, Romeins brood, Romeinse poffertjes, Romeinse kip-groentesoep en Romeinse pannenkoeken en van koffie met roze koeken of een Romeins wijntje. Ook kunnen kinderen (en volwassenen) op de foto in de Roze trui op een wedstrijdfiets onder de finish-vlag.

Meer