Vrijdag 1 mei overhandigt wethouder Henk Kok 2500 Fairtrade babymutsjes aan de bestuurder van Rijnstate, Jankees Cappon. Elke baby die vanaf die dag op de kraamafdeling in Arnhem wordt geboren, krijgt dit mutsje. De mutsjes zijn handgemaakt door moeders in Bangladesh.

Van de baby’s die wereldwijd worden geboren, kan de start van het leven enorm verschillen. 25 moeders in Bangladesh kregen de mogelijkheid met het maken van Fairtrade babymutsjes een zeker inkomen te verwerven en daarmee de levensomstandigheden van hun kinderen te verbeteren.

Hilde van Dijk, oprichter van stichting Pani die betrokken is bij het project: “De 2500 mutsjes leverden drie maanden inkomsten op voor ‘onze’ 25 Bengaalse dames. Zij konden daarmee hun kwaliteiten bewijzen. We hopen met dit project meer instanties te motiveren op zoek te gaan naar fairtrade mogelijkheden voor hun dagelijkse producten.”

Samenwerking

De babymutsjes zijn het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Rijnstate, de Arnhemse stichting Pani, Fairtrade Arnhem, het Montessoricollege en gemeente Arnhem. Het project verbindt moeders van verschillende kanten van de wereld met elkaar. De babymutsjes zijn aangekocht door Rijnstate, die daarmee wil laten zien dat ze duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord handelen erg belangrijk vinden. Rijnstate hoopt andere partijen in Arnhem te inspireren en te laten zien dat Fairtrade inkopen haalbaar is.

Overhandiging

Wethouder Henk Kok overhandigt a.s. vrijdag 1 mei namens de gemeente Arnhem de 2500 Fairtrade babymutsjes aan de bestuurder van Rijnstate, Jankees Cappon. Dit vindt plaats bij de giraffen in Burgers’ Zoo. Het beeldmerk van de kinderafdeling van Rijnstate is een giraffe en is ook op de mutsjes geborduurd.

Bron: Rijnstate.nl