Arnhemmers; de laatste weken zijn ingegaan om te kiezen voor een groen stadshart! Inmiddels zijn er 1700 handtekeningen gezet. Dus als je nog niet hebt getekend ga dat dan doen voor 17 augustus. De laatste kans om de geplande woningbouw in Stadsblokken / Meinerswijk tegen te houden is een referendum. Daarvoor zijn er 3000 handtekeningen nodig voor 18 augustus.

3000 Handtekeningen

Voor 18 augustus moeten er minimaal 3000 handtekeningen zijn verzameld om een referendum te starten tegen de woningbouw op Meinerswijk en Stadsblokken. Deze handtekeningen moeten op het stadhuis gezet worden, én met een ID of paspoort. Daarmee kunnen we Arnhem écht een stem geven.
(Mogelijk heb je al een keer getekend om de bouwplannen op Stadsblokken en de noordpunt van Meinerswijk tegen te houden. Dat was in het voorjaar, om de inleidende aanvraag van een referendum mogelijk te maken. Deze handtekening geldt NIET voor deze referendum aanvraag. Alle handtekeningen moeten dus opnieuw gezet worden).

Coalitie tegen woningbouw

Milieudefensie Arnhem heeft samen met Wijkplatform Malburgen West/Stadsblokken-Meinerswijk en Initiatiefgroep Kloppend Stadshart een coalitie gevormd. Zij hebben besloten om een referendum aan te vragen over het voorgenomen raadsbesluit; Kondor Wessels Projecten BV het gebied te laten ontwikkelen, en woningbouw mogelijk te maken. Bij de coalitie zijn ondertussen vele andere mensen, maatschappelijke groepen en een paar politieke partijen aangehaakt.

Referendum is laatste mogelijkheid

Op donderdag 7 juli gaat de termijn in van 6 weken, waarin er 3000 handtekeningen moeten verzamelen voor het officieel aanvragen van een referendum. Zodra dat aantal is bereikt, kan de gemeente niet anders dan het momenteel vergevorderde proces van besluitvorming te stoppen en een burgerraadpleging instellen.

Standpunt gemeente

De gemeente Arnhem heeft zich positief uitgesproken voor Eilanden 2.0. Dat houdt in dat op Stadsblokken, het stuk zuidelijk Arnhem tussen de twee bruggen, een woonwijk moet verrijzen met bouwhoogten tot 15 meter of zelfs hoger. Op de noordpunt van Meinerswijk staan luxe villa’s geprojecteerd. In totaal spreekt men tot dusver over 250-300 woningen. Dat is tegenstrijd met een eerder gehouden burgerparticipatieproces waarbij er wel gericht werd op recreatie, maar niet op woningbouw.

Respecteer gebiedsvisie

De Coalitie wil 1 ding: dat de gemeenteraad zijn eigen, in 2012 vastgestelde gebiedsvisie voor Stadsblokken-Meinerswijk gaat respecteren. Dat wil zeggen: zie af van deze woningbouw, en heb eerbied voor de natuur en de groene en culturele kansen. Daarmee voorkom je ook een toename van wegen, verkeersdruk en recreatiedruk.

Handtekening zetten op stadhuis met paspoort

Die handtekeningen zijn dus nodig! Helaas heeft de gemeente het niet mogelijk gemaakt om digitaal te kunnen tekenen en dus vragen we onze Arnhemse leden om fysiek in actie te komen. Oftewel; met paspoort naar een van de twee plekken te gaan waar een handtekening kan worden gezet. Dit kan op de volgende locaties:

Openingstijden Loket Zuid, Kronenburggalerij 3
Maandag: gesloten
Dinsdag: 09.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 09.00 tot 17.00 uur
Donderdag:12.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 tot 17.00 uur

Openingstijden van het Stadhuis, Koningstraat 38
Maandag: 12.00 tot 20.00 uur
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 09.00 tot 17.00 uur
Donderdag: 09.00 tot 17.00 uur
Vrijdag: 09.00 tot 17.00 uur

Spelregels: Handtekening zetten mag alleen door Arnhemse burgers, 18 jaar en ouder. Neem ook uw buren, vrienden familie en bekenden mee!
bron: foto De Gelderlander