De eerste stap naar het referendum tegen woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk is met 1700 handtekeningen overtuigend gezet.
De komende weken graag allemaal weer een handtekening zetten! Bij 3000 geldige handtekeningen volgt dan binnen maanden het referendum!

Op 23 mei hebben de initiatiefnemers voor de aanvraag van het referendum over de uitvoering van Fase 2 van Stadsblokken-Meinerswijk ruim 1700 handtekeningen overhandigd aan de griffier van de gemeente Arnhem.
De volgende stap is een check op de kiesgerechtigheid van de ondertekenaars. Daarna volgt rapportage aan de raad.
Daarna wordt beslist of de volgende ronde er komt: 3000 handtekeningen te zetten op het gemeentehuis en op loket -zuid in Kronenburg.
Een geweldig signaal aan de wethouder en de raad.
Woensdag 23 mei volgt een opiniërende raadsvergadering vanaf 19.15 u.
Volgende week besluitvorming met enige terughoudendheid door deze aanvraag.

Teken je mee? Er zijn minimaal 750 handtekeningen nodig om het referendum te kunnen starten. Daarna zijn er 3000 handtekeningen nodig om woningbouw in het mooie gebied Stadsblokken-Meinerswijk tegen te kunnen houden. De gemeenteraad neemt eind deze maand een beslissing om bebouwing toe te staan in dit prachtige uiterwaardenpark van maximaal 15 meter hoog en een vloeroppervlak van 20.000 m2. Appartementengebouwen van vijf woonlagen en in totaal 350 woningen zijn dan mogelijk Dit is strijdig met de gebiedsvisie, waarin wonen géén onderdeel was van de functiemix. Daar werd ingezet op cultuur, recreatie en natuur.

Referendumverzoek

Om die reden hebben Milieudefensie, Wijkplatform Malburgen-West en Initiatiefgroep Kloppend Stadshart de handen ineengeslagen om een referendumverzoek te doen aan de gemeenteraad. Een referendum kan dit bouwplan van tafel vegen en dan kunnen we weer voor een andere invulling kiezen, die past bij de schaal van het gebied, de groen, blauwe gebiedsvisie en het doorlopen participatieproces waar honderden Arnhemmers aan mee hebben gedaan. Voor het referendumverzoek zijn minimaal 750 handtekeningen nodig van mensen die in Arnhem wonen. Hoe meer, hoe beter, want als het verzoek geaccepteerd wordt, zijn er 3000 nodig. Hoe meer mensen nu tekenen, hoe krachtiger het signaal en hoe meer mensen betrokken zijn bij Stadsblokken Meinerswijk.

Teken je mee?

Wil je helpen? Zou je het handtekeningenformulier willen printen? Je handtekening erop zetten en wellicht je buren, een paar bekenden, familieleden, collega’s of anderen uit Arnhem vragen dit formulier te tekenen en het dan te brengen naar De Wiltstraat 97 (Sonsbeek) of De Dissel 108 (Schuytgraaf) of we halen het bij je op. Anderen mogen natuurlijk ook dit formulier printen en gebruiken. Ook vijf handtekeningen zijn prima!!

handtekeninglijst downloaden:
referendum.handtekeningenlijst-inleidend-verzoek-art5-01

link van de initiatiefnemers :
http://www.stadsblokken-meinerswijk.org/aanvraag-referendum-gestart-collegevoorstel/