De Arnhemse Jeannette van Mullem is initiatiefnemer van Puur! uit eten: een online gids voor biologisch, fairtrade en duurzaam uit eten.

Puur! uit eten toont hotspots in Nederland (en daarbuiten) waar je terecht kunt als je wilt uit eten in een restaurant waar ze bewust kiezen voor vegetarische gerechten, streekproducten, biologische, duurzame, of fairtrade ingrediënten. Behalve restaurants tipt Puur! uit eten je ook over cateraars, boerenmarkten, winkels, kookworkshops, overnachtingen, webshops en andere eerlijke en culinaire adressen.

Jeannette’s persoonlijke motto is: Eet zoveel mogelijk vegetarisch, vooral groente, fruit en noten zijn gezond. Kies producten van dichtbij, biologisch en volgens het seizoen. Kies je toch voor vlees of vis maak dan een zo duurzaam en diervriendelijk mogelijke keuze: biologisch vlees en duurzame vis. Kies je producten van ver weg (omdat bijvoorbeeld koffie- en cacaobonen in Nederland niet groeien) let dan op het Fairtrade-keurmerk voor eerlijke handel waarbij de boer een eerlijke prijs ontvangt en de werknemer goede arbeidsomstandigheden.

Puuruiteten.nl >>>