Vrijdag 12 februari heeft het Puur Lokaal restaurant haar deuren geopend en de prachtige naam De Nieuwe Oogst gekregen.

Sinds vrijdag kookt Niels Vloet en zijn team in het kakelverse restaurant De Nieuwe Oogst van Puur Lokaal met al het lekkers dat de boeren en telers uit onze eigen regio te beiden hebben. De winkel en het restaurant werken samen om voedselverspilling tegen te gaan. Zo maakt Puur Lokaal de hele voedselketen sociaal, duurzaam en eerlijk.

Waar komt die wortel vandaan?

Overal in Het Dorp en de omliggende wijken van Puur Lokaal kun je wortels tegenkomen. In samenwerking met Siza hebben een aantal bewoners enthousiast geholpen met het verspreiden van deze oranje rakkers ter promotie van de opening van het restaurant. Waar komen die wortels vandaan? Zoals bij alles in de Puur Lokaal winkel en het restaurant, kunnen ze je dat precies vertellen! Deze wortels zijn van Bas Beijer uit Groesbeek. Bas heeft in 2009 het familiebedrijf overgenomen toen zijn vader plots overleed. Hij is graag tussen de asperges op het land te vinden, en hij heeft een passie voor sleutelen aan zijn machines. Bas laat zijn wortels op natuurlijke wijze groeien. Hierdoor duurt het proces van het zaaien tot de oogst langer, met als resultaat dat de wortel veel meer smaak heeft.

Heb je een Puur Lokaal wortel gevonden? Breng je deze terug naar de winkel, dan maak je kans op het winnen van een lokaal groentepakket of een diner in het nieuwe restaurant. Wees er op tijd bij, ze kunnen nog tot woensdag (17 februari) terug gebracht worden!

Het verhaal van Puur Lokaal

Puur Lokaal brengt niet alleen boeren en burgers bij elkaar. Hun doel is ook om lokale producten makkelijk beschikbaar te maken voor iedereen. Waar mogelijk werken ze hierbij met inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen ze middels hun samenwerking met Cordaid, Volkshuisvesting Arnhem, Siza en WijkWerkPalet.

Restaurant De Nieuwe Oogst
Jachthoornlaan 1, 6813 CD Arnhem
026 – 382 88 30 | info@puurlokaal.nl
Openingstijden
Wo en do 17.30 – 21.30u
Vr t/m zo 12.00 – 16.30u
Vr t/m zo 17.30 – 21.30u

Boerderijwinkel
Dorpsbrink 3, 6813 CD Arnhem
026 – 750 39 49 | info@puurlokaal.nl
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 09.30 – 18.00u
Zaterdag 09.30 – 17.00u
Zondag gesloten