Na een succesvolle testperiode breidt Puur Lokaal in Het Dorp het assortiment uit, maar dat niet alleen. Er komt ook een restaurant met boerenerf bij. Vanaf medio februari zal de vernieuwde winkel en het restaurant openen.

De testwinkel Puur Lokaal blijkt een succes te zijn. Puur Lokaal is opgezet als een coöperatie waarin boeren en consumenten samen eigenaar zijn. De producten die via de winkel worden verkocht komen direct bij boeren uit de regio vandaan. En dat brengt veel voordelen met zich mee: de producten zijn super vers omdat ze maar een korte afstand hoeven af te leggen. Als klant kun je bovendien precies te weten komen wie de producten gemaakt heeft en hoe dat is gebeurd. Verder krijgen de boeren en telers een eerlijke prijs voor hun producten.

Uitbreiding

Het concept blijkt zowel consumenten als boeren aan te spreken. Puur Lokaal kan daarom een groter assortiment gaan aanbieden en opent naar verwachting medio februari een grotere versie van de winkel. Daarnaast breidt Puur Lokaal uit met een restaurant, waar eerlijke maaltijden geserveerd zullen worden. Er zal hoofdzakelijk gekookt gaan worden met de producten uit de winkel. Op die manier wordt voedselverspilling geminimaliseerd. Net als in de winkel, zullen in het restaurant mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen te werken.

Meer