Donderdagavond op 20 oktober kun je op stadstuin Kweekland meedoen aan een kimchi proeverij met uitleg over de aloude inmaaktechniek fermentatie.
In samenwerking met tuin-en kookvereniging Velt organiseert Kweekland een proeverij over de aloude inmaaktechniek fermentatie. Denk hierbij aan zuurkool, bier, wijn en kimchi. Je kan groente en fruit fermenteren maar ook zuivel, vlees, vis, noten, granen en zaden. Het geheim is luchtdicht afsluiten en de bacteriën het werk laten doen.
Felix Tangelder, kok op locatie, geeft een inleiding over fermenteren, zuurkool maken en laat zien hoe je zelf heerlijke kimchi kan maken. Kimchi komt uit de Koreaanse keuken. De basis bestaat uit ingelegde kool met groente waarbij heel veel variaties mogelijk zijn. Hij maakt zijn kimchi het liefst met vis om er een diepere smaak in te brengen.
Donderdag 20 oktober om 19 uur
Entree Velt-leden 5 euro, niet-leden 10 euro.
Aanmelden via info@stadstuinkweekland.nl of 06-22805323
Adres Kweekland: Dalweg 80, 6821JP Arnhem