Project omschrijving

Woningcooperatie Volkshuisvesting verhuurt niet alleen woningen, Ze ontwikkelen ook projecten die bijdragen aan goed wonen. Goed wonen geeft aan dat de woning en de buurt een prettige plek moet zijn. Met de term betaalbaar bedoelen ze dat zij zich in het bijzonder richten op mensen die vanwege materiƫle, fysieke of geestelijke beperkingen weinig mogelijkheden hebben. Zij werken aan vitale wijken door op een open en betrokken wijze mensen te verbinden.

Duurzame projecten

In Presikhaaf worden 48 duurzame woningen gerenoveerd, met drie dubbel isolatieglas, centrale verwarming, een warmte terugwinsysteem en mechanische ventilatie.

In de Zwanebloemlaan worden 14 woningen volledig duurzaam gebouwd. De nieuwe woningen zijn met driedubbele beglazing, isolatie en een warmte-terugwininstallatie heel energiezuinig. Gemiddeld levert een woning 2.400 kWh aan elektriciteit per jaar door zonnepanelen op het dak.

Met de duurzame renovatie van 100 Boven- en benedenwoningen in Klarendal, worden kozijnen vervangen met nieuw HR++ glas,
Toepassing van dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie, vernieuwen gevelbekleding met daarachter isolatie, vernieuwen mechanische ventilatie en vernieuwing balkons

Appartementen in de Willemstraat en omgeving worden duurzaam gerenoveerd. Er komen nieuwe entrees aan een andere zijde, ze vernieuwen het trappenhuis, vervangen kozijnen met nieuw HR++ glas, ze zorgen voor dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie, vernieuwen mechanische ventilatie en vernieuwing van de balkons.

Zonnepanelen

Met Buurtzon maakt Volkshuisvesting het huurders heel gemakkelijk om zelf duurzame energie op te wekken door het aanbieden van een zonnepanelenprogramma. Ook niet huurders kunnen deelemen aan Buurtzon.
Voor meer informatie over Buurtzon, kijk je op de website www.buurtzonarnhem.nl

TAGS
duurzame woningen, buurtzon, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, glasisolatie, warmte-terugwininstallatie

Volkshuisvesting

TELEFOON
026 – 3 712 712

ADRES
Kadestraat 1
6811 CA Arnhem

facebook twitter

OPENINGSTIJDEN
Loop in:
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.