Project omschrijving

Natuurlijk Web & Hosting is 100% groene hosting tegen lage kosten. Bij Natuurlijk Web & Hosting is uw website volledig klimaatneutraal!

Duurzaam

Alle websites op internet staan ergens op een server in een datacenter. Deze staan 24 uur per dag, 7 dagen per week aan en vereisen diverse veiligheidsvoorzieningen en klimaatbeheersing. Iedere website op internet belast op deze manier het milieu. Datacenters zijn verantwoordelijk voor meer dan 1% van het wereldwijde energieverbruik. Dit percentage neemt elk jaar toe. Hierom hebben zij gekozen voor groene stroom en CO2 compensatie. Bij Natuurlijk Web & Hosting is uw website volledig klimaatneutraal!

Groene stroom

Hun datacenter “Global Switch” koopt duurzame groene energie in voor eigen gebruik en biedt deze bij klanten aan als optie. Deze energie wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen zoals windparken en geothermale warmte. Zij maken al vanaf 2008 gebruik van deze optie.

CO2 Compensatie

Naast het gebruik van groene stroom hebben zij er zelf voor gekozen om via Oxfam Novib voor elke nieuwe klant die bij hun een webhostingpakket afneemt een boom te planten. Hiermee compenseren zij de CO2 uitstoot van hun datacenter om zo al de activiteiten klimaatneutraal te maken.

Marketing en PR

Voor de marketing en pr maken zij voor 90% gebruik van nieuwe media. De resterende 10% wordt gedrukt op gerecycled papier. Dit percentage proberen ze elk jaar verder naar beneden te krijgen.

Vervoer

Zij gaan zoveel mogelijk met de fiets naar kantoor en bezoeken klanten, indien mogelijk met het openbaar vervoer. Verder is het kantoor gemakkelijk bereikbaar en is er een bushalte voor de deur.

Kantoor

Op kantoor gebruiken ze duurzame energie van Greenchoice. Ze lunchen biologisch en grotendeels vegetarisch. Al het afval wordt natuurlijk gescheiden.

TAGS
energie besparen, website hosting, groene stroom, domein registratie

Natuurlijk Web & Hosting

TELEFOON
055 – 522 00 13

ADRES
Koninginnelaan 75
7315 BN Apeldoorn

twitter linkdn