Project omschrijving

Kweekland is een stadsmoestuin gelegen aan de Dalweg in Arnhem. Op het terrein bevindt zich eveneens een kleine theeschenkerij en winkeltje. Kweekland is een stadstuin voor en door Arnhemmers. Iedereen is welkom om (zelfs buiten de openingstijden) een kijkje te nemen in de mooi aangelegde tuinen rond de kas. Om er te proeven, ruiken, kijken, beleven of er gewoon te zijn! Van de gevestigde ondernemers op Kweekland is er altijd wel iemand aanwezig om het één en ander te vertellen over het terrein.

Thee drinken en genieten

Tijdens de openingstijden van de winkel en theeschenkerij kun je met een schaartje of mesje de tuin in om zelf te plukken. Ook is het mogelijk om in de kas te genieten koffie, thee, sap of koel water met iets lekkers erbij. In de kas is een buffet ingericht zodat je zelf wat kan inschenken. De cake wordt gebakken met meel van de Witte Watermolen in park Sonsbeek en de gebruikte eieren komen van hun eigen Wyandotte kippen.

De gevestigde ondernemers

Tebuiten is het reizend tuincentrum van Annemarie van Velzen. Dit tuincentrum is te vinden op verschillende evenementen zoals bijvoorbeeld Roofgarden, maar heeft inmiddels ook ‘wortel geschoten’ op Kweekland. Tebuiten onderscheidt zich met biologische, milieuvriendelijke en vernieuwende producten. De planten en tuinbenodigdheden komen zoveel mogelijk van bedrijven en kwekerijen uit de streek. Tebuiten richt zich op de stadstuin en het balkon met thema’’s als eetbare tuin, stadslandbouw, groene daken en verticaal tuinieren.

Puurland

Steven Koster brengt met zijn maaltijdservice Puurland, lokale producten bij je thuis. Je kunt bij hem online complete maaltijden bestellen, waarvoor hij alle ingrediënten en de recepten al voor je bij elkaar heeft gezocht. Ook is het mogelijk gewoon losse producten te bestellen. Vrijwel alle producten zijn biologisch of biodynamisch en komen uit de omgeving van Arnhem. Waarom van ver halen als je het ook lokaal kunt krijgen? Je ondersteunt de lokale boeren en weet wat je eet. Om een mooi assortiment vaste planten, struiken en fruitbomen aan te bieden koopt Kweekland ook in. Zo veel mogelijk biologisch. Omdat ze dat belangrijk vinden voor bijen, vlinders en vogels in de moestuin en de natuurlijke tuin. In het herfst zijn er biologische bloembollen en in december adoptiekerstbomen.

TAGS
moestuin, stadstuin, biologisch, milieuvriendelijk, adoptiekerstbomen, Tebuiten, Puurland, maaltijdservice, natuurlijke tuin, biologische bloembollen

Kweekland

ADRES
Dalweg 70a
6821 JP Arnhem

TELEFOON
06 – 510 506 89

facebook