Fruit & Veggies for all is een Arnhems burger-participatieproject om voedselverspilling te gaan. Daarnaast maak je als vrijwilliger van dit initiatief winst. Door deel te nemen, kun je veel geld uitsparen op de (hoge) kosten voor groenten en fruit.

Wat houdt dit initiatief in?

Simpel: elke vrij-, zater- en maandag haalt Fruit & Veggies bij verschillende marktkooplui in Arnhem voedsel op (met name groente en fruit), dat zij niet meer kunnen verkopen, maar nog prima te gebruiken is voor consumptie. Zij nemen alles mee wat over is en sorteren dan wat nog gebruikt kan worden en wat niet. Van datgene wat gesorteerd is, maken zij vervolgens pakketten die zij uitdelen aan de vrijwilligers van dit project.

Meedoen

Fruit & Veggies is geen voedselbank en loten ook niet. Zij hanteren slechts 1 regel: helpen = halen. Dat betekent dat je minimaal 1x per maand helpt en in ruil voor je hulp een maand lang een groente- en fruitpakket mag halen voor je eigen huishouden. Dat kan op maandag óf op zaterdag. Vaker helpen mag ook, graag zelfs!

Contact

Fruit & Veggies is alleen bereikbaar via de Facebook-groep: https://www.facebook.com/groups/fruitveggiesforall/ waar je je kan aanmelden als actief lid. Om goedgekeurd te worden, dient de mogelijkheid om je een privé bericht via Facebook te sturen, open te staan. Lees bij goedkeuring ajb de huisregels in het vastgepinde bericht even goed door, zodat je precies weet wat zij van jou verwachten, wat jij van hen kan verwachten en hoe ze precies werken.

TAGS
tegen voedselverspilling, gratis voedsel, voedselpakketten, groente, fruit, markt, marktgroep, veggies

Fruit & Veggies for all

facebook