Project omschrijving

Met meer dan 100 producten breng je smaak in je leven. En het is de lekkerste manier om iets goeds te doen! Door middel van fairtrade krijgen boeren en producenten een eerlijk loon voor hun werkzaamheden. Ook zorgt fairtrade voor langdurige handelsrelaties. Daardoor kunnen boeren en producenten zelf investeren in hun toekomst: hun bedrijf, familie en omgeving. Door in Nederland fairtrade producten te kopen investeer je dus automatisch in een betere toekomst voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Fair Trade Arnhem stimuleert Fair Trade producten en de ondernemers, organisaties en bedrijven die dat verkopen.

Fairtrade gemeente

In januari 2011 heeft de gemeente Arnhem de eervolle titel van “Fairtrade gemeente” gekregen. De titel geeft aan dat in Arnhem niet alleen de lokale overheid, maar ook winkels, bedrijven, organisaties en inwoners bovengemiddeld veel aandacht besteden aan Fairtrade. Fairtrade of eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handel drijven. De titel houden is niet vanzelfsprekend, het afgelopen jaar heeft de werkgroep met inzet van vele vrijwilligers weer hard gewerkt om Fairtrade in Arnhem nog beter op de kaart te zetten.

Fairtrade producten

De producten van Fair Trade bestaat uit een uitgebreid assortiment. Naast koffie en thee is er een uitgebreide Fair Trade voedingslijn voor ontbijt-, maaltijdproducten en non food. Zoals chocoladepasta, hagelslag, pindakaas, jam en honing, van vruchtensappen, ketjap, ananas op sap, mango op sap, woksaus, biologische rijstazijn, sambal, sojasaus, kruidenpasta, wijn.

TAGS
Fair Trade Original, MSC, FSC, Max Havelaar, Fairtrade gemeente, eerlijke producten, FairTrade producten, voeding, chocola, koffie, fair trade kleding

Fair Trade Arnhem