Project omschrijving

In het Modekwartier heeft Chris Meijers haar winkel met zelfontworpen kleding. Casual chic, met een vleugje jaren vijftig. Het werk aan haar eigen kledingcollectie combineert ze met het geven van les aan de modevakopleiding, die ze zelf ook gevolgd heeft. Door deze werkzaamheden houdt ze haar eigen naai- en ontwerptechnieken op een hoog niveau.

Natuurlijke materialen en kwaliteit

Voor haar kleding gebruikt Chris Meijers stoffen van natuurlijke materialen. Als het kan, kiest ze biologische geproduceerde stoffen. Ze werkt bijvoorbeeld veel met wol, linnen en katoen, maar ook met brandnetel en bamboe. Mooie stof heeft weinig versiering nodig. Ze gebruikt dan ook meestal effen stoffen. Het eigen karakter van de stof benadruk ze met kleine accenten, zoals kant, borduurwerk of plooitjes. Gedekte, maar sprekende kleuren hebben haar voorkeur: zeegroen, aubergine, chocoladebruin, grijs of zwart.

Ontwerp op maat

Alle kleding wordt gemaakt in het eigen atelier. Dit biedt de mogelijkheid om het kledingstuk aan te passen aan de behoeften en wensen van de klant. Indien het ontwerp het toelaat wordt elk kledingstuk passend gemaakt op degene die het gaat dragen. De maten waarin ze werkt liggen tussen maat 36 en maat 44.

TAGS
Fair Fashion, natuurlijke materialen, biologische stoffen, maatwerk

Chris Meijers collectie

TELEFOON
06 – 448 780 78

ADRES

Klarendalseweg 175
6822 GH Arnhem

OPENINGSTIJDEN
woensdag op afspraak donderdag 11.00 u – 18.00 u vrijdag 11.00 u – 18.00 u zaterdag 12.00 u – 17.00 u