Project omschrijving

  • Tom-van-Otterloo-ambachtelijke bakkerij Arnhem

Bakkerij Tom van Otterloo werkt met een divers team medewerk(st)ers aan puur ambachtelijk brood & meer. Het streven is duurzaam en circulair ondernemen en de winkels zijn een trefpunt in de straat en wijk.

Zowel gist- als desembroden maken deel uit van het assortiment en zij werken zoveel mogelijk met lokale (streek) en biologische producten. Het werken met eigen desemculturen geeft de broden een eigen signatuur.

VelpsVolkoren

Een van de desembroden die Tom bakt is Het VelpsVolkoren. Het is een lokaal desembrood dat in een straal van 15 kilometer om de bakkerij, verbouwd, vermalen en vervolgens op een stenen vloer gebakken wordt. Het biologische tarwe Lavett is verbouwd door Arnhemse boer Bart Lubbers van Landwinkel IJsseloord en vermalen in Arnhemse molens. Dit Veluws Streekproduct is een voorbeeld van korte-ketensamenwerking in de regio.

TAGS
authentiek brood, ambachtelijk, ‘t Hommeltje, mens en milieu, VelpsVolkoren (Veluws Streekproduct)

Bakkerij Tom van Otterloo

ADRES
Graaf Lodewijkstraat 2
6821 ED Arnhem
026 – 351 27 80

Steenstraat 81
6828 CG Arnhem
026 – 303 23 57

Hoofdstraat 94
6994 AK De Steeg
026 – 495 23 06

facebook twitter linkdn

OPENINGSTIJDEN winkel in de Graaf Lodewijkstraat
Maandag t/m vrijdag van 7:00 – 17:30 uur
Zaterdag 7:00 tot 17:00 uur

OPENINGSTIJDEN winkel en bakkerij in de Steenstraat
Maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 17: 30 uur
Zaterdag 7:00 tot 17:00 uur