Project omschrijving

Als Nederlanders zijn we trots op de successen van ons land. Of dat nu uitzonderlijke sportprestaties zijn of mooie producten die wereldwijd verkocht worden. Zo zijn wij ook best een beetje trots op Accoya® hout. Vanuit Arnhem gaat het de hele wereld over.

Accoya® hout is een belangrijke ontwikkeling in de hout-technologie die een consistente aanvoer van duurzaam maatvast en betrouwbaar hout mogelijk maakt. Dit maakt het een ideaal materiaal voor de productie van hoge prestaties, exterieur houtproducten. Accoya is gebaseerd op de acetylering van snelgroeiend naaldhout. Acetylatie is een houtmodificatie proces dat al 80 jaar door wetenschappers wordt bestudeerd.

Een doorbraak in 2007 heeft eraan bijgedragen dat Accoya® hout (Cradle to Cradle Gold gecertificeerd) sindsdien op commerciële basis wordt geproduceerd.

Nu wordt het over de hele wereld gebruikt voor een hele reeks buitentoepassingen, zoals Accoya® gevelbekleding, vloeren en kozijnen. Kijkend naar de toekomst, zullen we ernaar streven om onze sterke positie te behouden. Met ons milieuvriendelijke productieproces en de continue verbeteringen die we maken, zijn we ervan overtuigd dat Accoya een wereldleider in duurzaam gemodificeerd hout zal blijven.

Een voorbeeld van één van de vele toepassingen van Accoya hout is te zien in de Mangrove in de Koninklijke Burgers Zoo.

https://www.accoya.com/nl/projecten/project/accoya-toegepast-in-s-werelds-grootste-overdekte-mangrove/

Eigen pand bekleed met Accoya® hout

Accsys Technologies, de producent van Accoya® hout, is verhuisd naar een aantrekkelijke nieuwe kantoorlocatie in Arnhem. In de nieuwbouw vormen kantoor- en productielocatie één geheel, wat resulteert in utiliteitsbouw van meer dan 19.000m². Hurenkamp Architecten & Adviseurs en Bruil bouwbedrijf hebben moderne en unieke keuzes gemaakt in materiaal en afwerking van het kantoor. Het veelvuldig toepassen van de producten van het Arnhemse bedrijf Accsys Technologies, Accoya® en Tricoya®, waren uitgangspunt voor het ontwerp. Lees meer over de materiaalkeuzes van het Accoya gebouw.

TAGS

Accoya, hout, Arnhem, innovatie, gemodificeerd hout, Cradle to Cradle, duurzaam

 

Accoya

TELEFOON
026 – 320 14 00

ADRES
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem

facebook twitter