Hoe ziet jouw mooie wereld eruit? Met die vraag verbroedert PopUpkerk Arnhem de Arnhemmers. Komende weken zijn ze als onderdeel van WinterArnhem de ontmoetingsplek voor iedereen die iets wenst bij te dragen aan een betere wereld.

Activiteiten

Op Kerstavond 24 december 18.00u, vindt een openbaar diner plaats. Neem eten en drinken mee en schuif aan aan de lange tafel. In samenwerking met diverse artiesten, kunstenaars en muzikanten wordt inhoud gegeven aan de PopUpKerk. Iedereen die iets wil organiseren in de periode van 9 december t/m 15 januari kan gebruik maken van de PopUpkerk. Ze kunnen contact opnemen met de organisatie via: popupkerkarnhem@gmail.com.

Geschenk

Bijzonder is het geschenk van kunstenaar Frank Los. Hij schenkt zijn ’transparante kerk’ aan PopUpkerk Arnhem, en is nu te zien in het Coehoornpark.

Vijf jaar geleden kreeg Frank Los het idee om een opblaasbare, transparante kerk te maken. Een kerk in alle openheid als statement tegen oordelen en bekrompenheid. De opblaasbare kerk, die in 2011 geopend werd door Jules Deelder, heeft in de loop der jaren op plekken en evenementen door het hele land gestaan. Frank Los hield er inspirerende lezingen over geloof en bezinning.

PopUpkerk Arnhem begon in maart van dit jaar vanuit de wens om te experimenteren met het concept ‘kerk’. Om samen te komen met atheïsten, gelovigen en iedereen die het eigenlijk niet zo goed weet. Zonder dogma’s en met meer vragen dan antwoorden. Om samen te bouwen aan een andere wereld. Omdat Frank Los vanuit hetzelfde idee werkt, besloot hij zijn transparante kerk, te schenken aan de PopUpkerk Arnhem en zijn kerk op eigen benen te laten staan.

Willem Jakobs, parkregisseur van het Coehoornpark, was onmiddellijk enthousiast om plaats te bieden aan dit geweldige initiatief. Extra bijzonder voor de locatie Coehoornpark is dat er vroeger de in 1992 gesloopte Kleine Eusebiuskerk stond.

facebook PopUp Kerk Arnhem