Duurzaamheid is ook deze verkiezingen weer een belangrijk thema in de campagne. Daarom houden de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen en D66 Arnhem een politiek café over duurzaamheid. Speciale gast hierbij is Eerste Kamerlid Henk Pijlman van D66. Het politiek café Duurzaamheid is op donderdag 2 maart vanaf 19:30 uur bij Molenplaats Sonsbeek. Toegang is gratis.

Verschillende politieke partijen willen Nederland verduurzamen door bijvoorbeeld kolencentrales te sluiten en de bouw van windmolens en zonneparken te stimuleren. Op die manier moeten de ambities worden behaald om energie neutraler te worden, ambities die bijvoorbeeld in het klimaatakkoord van Parijs zijn overeengekomen. Maar hoe duurzaam is Nederland nu eigenlijk?

Henk Pijlman, D66-Eerste Kamerlid en woordvoerder energie en duurzaamheid, vertelt tijdens het politiek café welke duurzame initiatieven op korte termijn uitvoerbaar zijn, tegen welke uitdagingen de Nederlandse politiek aanloopt en hoe Nederland presteert ten opzichte van andere landen.