Zelf zorgen voor meer groen en biodiversiteit in je wijk? Ja dat kan! Plant-je-Plantje, een projectgroep uit het Traineeship voor Wereldverbeteraars, heeft de missie om door middel van geadopteerde stukjes openbaar groen wijkbewoners dichter bij elkaar te brengen en ze te helpen om zelf zorg te dragen voor de vergroening van de buurt.

De invulling van het geadopteerde gemeenteperk bepaal je helemaal zelf; Denk aan een fleurige boomspiegel, een mooie geveltuin, een insectenhotel, maar ook een groter project als een buurttuin behoort tot de mogelijkheden. Wil jij adopteren? Laat het ons weten! Weet je niet goed hoe je moet beginnen? Wij helpen je graag!

Op 23 juni 2018 willen zij dat er 50 nieuwe boomspiegels/gemeenteperkjes geadopteerd zijn door wijkbewoners. Hiervoor hebben ze jouw hulp hard nodig! Ga je zelf adopteren of ben je geïntereseerd? Geef hun een seintje. Ben je al adoptant of weet je mensen die wellicht interesse hebben? Laat het hen weten en help mee met het enthousiasmeren en inspireren van nieuwe mensen.

Contact:
Talin van Wijck
https://www.nudge.nl/projects/plant-je-plantje/