Op zondag 8 mei komt de Giro langs het Sonsbeekpark. De Molenplaats organiseert die dag een Piazza Verde, een “groen plein” waar verschillende groene initiatieven uit Arnhem zich presenteren.

De Giro komt zondag 8 mei twee keer langs de Zypendaalseweg spurten. In afwachting van de koers kun je op het Piazza Verde, het voorplein van Molenplaats Sonsbeek, genieten van wat lekkers. Binnen is de koers op een groot scherm te volgen. Op het Piazza Verde presenteren diverse groene initiatieven zichzelf.

Jeroen Voskuilen: “Wij verwachten een hoop toeloop van mensen die naar de Giro komen kijken of de Italiaanse markt komen bezoeken. De grootste drukte verwachten wij tussen 15.30u en 17.30u als de renners daadwerkelijk langs komen. Wij denken dat dit een uitgelezen kans is om het publiek dat komt kijken te verrassen met de groene kant van Arnhem. De vele stadsparken en activiteiten die er plaats vinden. Een grote groep mensen die langs komt zal niet helemaal gefocust zijn op het groen van Arnhem maar daar misschien wel nieuwsgierig naar zijn. Of in ieder geval te verleiden zijn dit leuk te gaan vinden!”

Italiaanse markt

Op het St. Jansveld (terrein tussen de Molenplaats en het Watermuseum) is er van 11.00u tot 18.00u een Italiaanse markt, georganiseerd door Mariz Janssen van de Sonsbeekmarkt.

Meer