Tijdens de Permacultuur Cafés onderzoeken we de mogelijkheden om permacultuur toe te passen in ons eigen leven, in onze eigen buurt en in de stad Arnhem. We hanteren het Permacultuur principe “Iedereen is student en iedereen is docent”. Er zijn altijd mooie bijdragen als iedereen zijn talenten verder kan ontwikkelen. Wat wil jij delen?

Voor wie?

Wanneer je geïnteresseerd bent in “groen”, groene vingers hebt of gewoon meer groen IN de stad wilt (in plaats van erbuiten) dan ben je welkom om met ons een kop soep te komen eten en ideeën te spuien om van de stad werkelijk een Eetbaar Arnhem te maken.

Maaltijd

Ook deze bijeenkomst is weer op donatiebasis. Als je deel wilt nemen aan de eenvoudige soepmaaltijd om 17:00 uur, meld je dan aan via e-mail permacultuur.cafe@gmail.com. Er zijn maar een beperkt aantal stoelen en soepkommen. Het programma start omstreeks 18:00 uur. De locatie is zoals altijd Stadslandbouw Mooieweg, Mooieweg 17, Arnhem-Zuid

Wat is Permacultuur?

Permacultuur is een manier van kijken, ontwerpen en omgaan met de aarde waarin je samenwerkt met de natuur, in plaats van ertegenin. De bedoeling is om ecologische cyclussen (waarvan we er inmiddels vele vernield hebben) weer te herstellen en daarmee de biodiversiteit van een gebied te verbeteren.
Op het terrein van Stadslandbouw Mooieweg wordt dit seizoen een permacultuurtuin ingericht. Een mooie gelegenheid om onze kennis van methoden en technieken in de permacultuur verder te verdiepen.