Park Zypendaal ligt ten noorden van het bekende Sonsbeekpark. In het midden bevindt zich het Huis Zypendaal. Door het park loopt de Sint-Jansbeek, die op enkele plekken vijvers vormt. Verder bevinden zich een speelweide, trimbaan en natuurpad in het park.

Park Zypendaal is glooiend en bosrijk met naald- en loofbomen en in het noorden weilanden. In het park staan kapitale oude bomen en er liggen een aantal bronnetjes. Door het park loopt de Sint-Jansbeek, die op enkele plekken vijvers vormt. Het is er heerlijk wandelen, in weelderige rust en groene natuur. Verder bevinden zich een speelweide, trimbaan en natuurpad in het park.

Huis Zypendaal

Midden in het park bevindt zich het Huis Zypendaal. Huis Zypendaal is een oude Arnhemse buitenplaats uit 1762. De vertrekken, waaronder de rode salon en de herenkamer, zijn in oude stijl ingericht. De kostbare meubilering en portretten van de voormalige bewoners geven huis Zypendaal een zeer intieme uitstraling.

Kijk voor meer informatie over park Zypendaal en voor een wandelfolder op de website van Geldersch Landschap & Kastelen.