In de Arnhemse wijk Presikhaaf ligt park Presikhaaf. Aan de westkant van het park bevindt zich een educatieve stadsboerderij. 

Park Presikhaaf ligt tussen de spoorlijn Arnhem-Zutphen en het Winkelcentrum Presikhaaf. Aan de randen van het park liggen een vestiging van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het Leerpark Presikhaaf en het station Arnhem Presikhaaf. Vanaf november 2004 is het park heringericht, in september 2007 werd het vernieuwde park heropend.

In het midden van het park is een evenemententerrein met rondom heuveltjes die dienst kunnen doen als tribune. Hier vindt onder meer de tweejaarlijkse Parkmanifestatie plaats. Verspreid over het park zijn er plekken om te picknicken; daarnaast zijn er enkele plekken om te barbecueën. Aan de zuidkant, tegenover Winkelcentrum Presikhaaf, ligt een wandelpromenade met een lange zitmuur. Ook is hier een voetbalveldje en een basketbalveld.

Natuurspeelplekken

Voor kinderen zijn er in het park op korte zichtafstand van elkaar verschillende natuurspeelplekken ontwikkeld: een laag gelegen plek met waterloop en stapstenen, vijver en moeras met lange vlonder en wiebelbrug, houten klimsculpturen en een lange, hoge wilgentunnel met ‘muziekstenen’.

Stadsboerderij

Aan de westkant van het park, ten zuiden van de Ruitenberglaan, bevindt zich een educatieve stadsboerderij met koeien, varkens, schapen en geiten. Het Natuurcentrum Arnhem is hier gevestigd. Er worden ook enkele zeldzame Nederlandse landbouwhuisdierrassen gefokt, voorbeelden hiervan zijn het Lakenvelderrund en de Blaarkop. Aan de andere kant van de Ruitenberglaan ligt een heemtuin.

[codepeople-post-map]