Park Lingezegen is een groot landschapspark in aanleg tussen Arnhem, Elst, Bemmel en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, landbouw, natuur en water. In en rond het park kunt u fietsen en wandelen, kanoën, lekker eten en drinken, paardrijden, golfen, vogels kijken en kastelen bezichtigen. Laat u verrrassen door de diversiteit van de verschillende deelgebieden.

De Park

Deelgebied De Park zal nog het meest op een stadspark lijken. Een mozaïeken van lanen, stukken bos en open gedeelten, doorsneden door paden, biedt volop mogelijkheden tot recreëren.

Het Waterrijk

Water staat centraal in het Waterrijk: water om te bergen, water voor natuur en water om in te zwemmen, surfen of kanovaren. Maar dit deelgebied leent zich ook prima voor wandelingen, fietstochten of buitenritten.

Het Landbouwland

In het Landbouwland houden boeren blijvend een plek. Het gebied is door zijn weidsheid aantrekkelijk om in te fietsen of skeeleren, of om een flinke wandeltocht of buitenrit te maken.

De Buitens

Een kleinschalig stukje Betuwe, dat is het karakter van De Buitens. Dit deelgebied krijgt fiets-, ruiter,- en wandelpaden die aaansluiten op de andere deelgebieden.

De Woerdt

Deelgebied De Woerdt markeert de overgang van stad naar platteland. Stadsbewoners komen niet bij de boer streekproducten kopen, of wat drinken tijdens een fietstochtje of wandeling.

http://parklingezegen.nl/