Wil jij meer weten over wilde bijen en natuur in Park Klarenbeek? Wil jij zorgen dat bijen en vlinders zich meer thuis voelen in Park Klarenbeek? Arnhem Zoemt nodigt je van harte uit op de buitenbijeenkomst van zaterdagochtend 9 maart.

Natuurwandeling door het park

Trek goede schoenen aan, want we maken onder leiding van Marja van der Veen en Astrid Boerkamp van Arnhem Zoemt een wandeling door het park. We vertellen je wat het park op dit moment biedt voor bijen en vlinders én welke mogelijkheden en ideeën er zijn om Klarenbeek bloemrijker te maken.

Waarom bij-vriendelijk?

Arnhem Zoemt wil Arnhem bloemrijker maken voor de wilde bij en andere bestuivers. En dat is hard nodig, want de helft van alle 358 Nederlandse wilde bijen is bedreigd. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere bestuivers. Wilde bijen zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel!

Doe je mee?

We hopen dat je door deze ochtend enthousiast wordt om samen met andere buitenmensen actief aan de slag te gaan voor een bloemrijk Park Klarenbeek. Dit doe je niet alleen. Gemeente Arnhem, Schouwgroep Park Klarenbeek en Arnhem Zoemt ondersteunen met kennis en materialen.We verzamelen om 09.45 naast Bosweg 3 met koffie en thee. Deze plek is niet voor niets gekozen. Op de plek van de voormalige gemeentewerf heeft de gemeente Arnhem een bloemrijk hooiland ontwikkeld. Hier groeien nu voor bijen en vlinders belangrijke planten en bloemen. Maar we willen nog meer doen!

We zien je graag op 9 maart!
Voor de organisatie is het fijn als je je aanmeldt: arnhemzoemt@gmail.com
Zaterdag 9 maart 2019
10.00 – 12.00 uur, naast Bosweg 3