In Park Kinderkamp in Presikhaaf veranderen verschillende groepen en partijen uit de wijk het saaie park in een groener en gebruikersvriendelijk geheel. De samenwerking tussen buurtbewoners, scholen, het Groenhorstcollege en een hovenier en bioloog zorgen voor vergroening in de wijk op een goedkope en milieuvriendelijke manier. Complimenten! “De inzet van al deze mensen zorgt voor een duidelijk zichtbare verbetering van de leefbaarheid.” — Park Kinderkamp ontving najaar 2014 3e prijs voor het Groene Lintje bij Bezoekerscentrum Sonsbeek.

Het Begin

Op initiatief van Edwin van der Molen wordt het park Kinderkamp flink aangepakt en moet nu een plek worden waar de buurt veel plezier aan kan gaan beleven. In augustus werd een initiatiefgroep opgericht, die bestaat uit buurtbewoners, om meer leven in het park te blazen.

Zo gaat er meer aandacht komen voor natuurbeleving, speelplekken voor kinderen en eetbare planten en struiken.

De bedoeling is dat in 2015 het plan in delen uitgevoerd gaat worden. De ideeën, die nu al zijn uitgedacht, bestaan uit: natuurlijk spelen, kinderspeelbos, blotevoetenpad, kruidentuin, poel, picknictafels, kunstbeleving en meer wandelpaden (verhard en onverhard). Verder heeft het aanpakken van het waterprobleem prioriteit. De gemeente stelt voor om sloten en/of een poel aan te leggen.

Meehelpen

Vind je het leuk om mee te helpen? Kinderkamp is op zoek naar buurtbewoners, die actief willen meedoen en meedenken om de ideeën, die er liggen, concreter te maken. Hondenbezitters die willen meedenken over hoe het park kind- en tegelijkertijd hondvriendelijk gemaakt kan worden zijn ook welkom. Verder kun je meehelpen in de kruidentuin, vlinder- en groentetuin.

Voor meer informatie of aanmelding kan je contact opnemen met Edwin van der Molen edwin@leerbedrijfdiagonaal.nl of kom langs bij de Oosthof, Kinderkamp 9

Je kunt kinderkamp volgen op facebook en op de website