Gewapend met zaklamp en emmer patrouilleren buurtbewoners van de Paasberg  (Geitenkamp) elke avond de straten rondom 2 grote vijvers. De paddentrek is in volle gang. Om te voorkomen dat de kleine beestjes platgereden worden, worden ze door de paddenwerkgroep handmatig over de weg, bij de vijver gezet. Daar gaan ze paren en eitjes afzetten. Afgelopen dagen zijn er nu in de paar straten al 850 padden en 150 bruine kikkersde straat overgezet. Nu het komende dagen weer warmer wordt zullen er waarschijnlijk weer meer padden en kikkers gaan trekken.
De aantallen kun je aflezen op padden.nu

Paddentrek

De paddentrek of amfibieëntrek is een verschijnsel dat zich elke lente en herfst voordoet. In het voorjaar komen padden, kikkers en andere amfibieën bijna gelijktijdig uit hun winterslaap. Ze trekken dan massaal naar een nabijgelegen poel, plas of gracht om te paren, eieren af te zetten en te bevruchten. In het najaar trekken ze weer terug naar hun overwinteringsgebied.

Werkgroep

De werkgroep bestaat uit buurtbewoners van Paasberg en is begonnen op 9 maart 2016. De locatie is de Bronbeeklaan ter hoogte van de Kloosterstraat, Arnhem.

grafiek-15-23-maart paddewerkgroep Paasberg Arnhem

grafiek-15-23-maart paddewerkgroep Paasberg Arnhem