Wel een heel mooie prestatie van Slim Opgewekt! De Oryx is de prijs voor de FD Gazellen met de opvallendste groeiprestatie. De jury nomineerde drie bedrijven: Techneco (producent van warmtepompen), Robin Radar (ontwikkelaar van radarsystemen) en Slim Opgewekt (verduurzaming van gebouwen). Slim Opgewekt kreeg op 11 december in Amsterdam de Oryx-Award uitgereikt.

12.000 panelen geïnstalleerd

Slim Opgewekt is sinds 2012 actief en wil een bijdrage leveren aan het halen van de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs. Daartoe biedt Slim Opgewekt zijn klanten een heel ‘zonne-pakket’ aan, met niet alleen techniek, financiering en advies, maar ook bewustwording. En richt het zich specifiek op scholen en zorginstellingen. Tot dusver hebben er 80 scholen een beroep gedaan op Slim Opgewekt en zijn er 12.000 panelen geïnstalleerd. Voor de plaatsing van de zonnepanelen, die uit Azië komen, werkt het bedrijf nauw samen met onderaannemers.

In 2015 verhuisde het bedrijf naar het huidige pand aan de rand van de wijk Klarendal. Volgend jaar betrekt het een groter bedrijfspand vlakbij het centraal station van Arnhem. Daar werken straks vijftig mensen.

Naar de beurs

De onderneming gaat nieuw kapitaal aantrekken om verdere expansie mogelijk te maken. Het plan is om voor €3,6 mln bedrijfsobligaties te verkopen op NPEX, de beurs voor mkb-bedrijven. De inschrijving staat nog open. Binnen enkele weken is er voor bijna €2 mln ingetekend op de achtergestelde obligatielening.

Met de kapitaalinjectie kunnen nieuwe medewerkers worden aangetrokken, zoals projectleiders, verkopers en technici, en kan het bedrijf investeren in nieuwe activiteiten. De komende jaren wil het bedrijf scholen, sportclubs en zorgcentra gaan helpen van het gas af te gaan. Warmtepompen nemen dan de plaats in van een cv-installatie.

Slim Opgewekt hoopt door het aanbieden van goede werkomstandigheden personeel te kunnen aantrekken. Het werkt met zelfsturende teams en biedt ook werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

[Bron tekst en foto: FD] https://energienext.nl/oryx-award-voor-opvallendste-groeiprestatie-naar-het-arnhemse-slim-opgewekt/